İLÇEMİZİ TANIYORUZ

Hopa, Karadeniz'in Gürcistan'a olan sınır ilçelerinden biridir. İlçe nüfusu 33.724'tür. Bunun 18.487'si ilçe merkezinde, 15.237'si ise belde ve köylerde yaşamaktadır.
Gürcistan ve diğer yurt dışı ülkelerine geçişte yılda 7.5 milyon turistin geçiş noktası olan yeşil ile mavinin buluştuğu bir ilçedir.
İlçemizde kültür ve turizm yatırımlarımız 3.5 yılda oldukça yükselişte olmakla birlikte ilçemize gelen turistlerin ekonomi bırakması konusunda oldukça etkili olmuştur.
2 bini aşkın tarihi ve etnografik eserlerin sergilendiği Hopa Kültür Evi ve Müzesi Projemiz olmak üzere, Hopa Kültür Sokağı Projemiz tamamlandı ve hizmete sunuldu. Burada el emeği göz nuru Hopa'ya özgü çalışmalarımızı temin edebilirsiniz. Sahil bölgemizde oldukça estetik görüntüye sahip 14 Mart Parkımız ve yürüyüş yolumuz da kordon boyunca denizin keyfini yaşamanıza değer.. Cami meydanında yaptığımız balık satış noktalarımız ile hem memleketimizin leziz balıklarını temin edebilir hemde yerinde tadına bakabilirsiniz. Bunların yanı sıra yapım aşaması devam eden yeni hizmet binamızın projesi tamamlandıktan sonra yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarımız ile caddemiz muhteşem bir görüntüye sahip olacaktır.